• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Σε 14 άτομα περιορίζεται ο ενεργός πληθυσμός της τίγρης της Σιβηρίας (Amur), σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Περίπου 500 τίγρεις της Σιβηρίας ζουν στην άγρια φύση, ωστόσο ο αποτελεσματικός πληθυσμός τους είναι αυτός που καθορίζει τη γενετική ποικιλομορφία του είδους.

Η χαμηλή γενετική ποικιλομορφία σημαίνει ότι η τρωτότητα στις ασθένειες ή οι σπάνιες γενετικές διαταραχές είναι πιθανόν να «περάσουν» στις επόμενες γενιές.

«Τα αποτελέσματά μας είναι τα πρώτα που αποκαλύπτουν αυτή τη γενετική επιβράδυνση στην πρόσφατη ιστορία των τίγρεων της Σιβηρίας. Αυτά τα αποτελέσματα συνάδουν με τη δημογραφική μείωση που είχε καταγραφεί στον πληθυσμό της τίγρης Amur το 1940», επισημαίνουν στην έκθεσή τους οι ερευνητές.

Οι τίγρεις της Σιβηρίας ζούσαν στη βόρεια Κίνα, στη χερσόνησο της Κορέας και σε περιοχές της ανατολικής Ρωσίας.

Στις αρχές του 20ου αιώνα σχεδόν εξαφανίστηκαν εξαιτίας της οικιστικής ανάπτυξης, της καταστροφής των οικοτόπων και της λαθροθηρίας.

Μέχρι το 1940 εκτιμάται ότι είχαν απομείνει μόνο 20 με 30 άτομα στην άγρια φύση. Η νέα έρευνα δείχνει ότι αυτή η πρόσφατη γενετική επιβράδυνση ενοχοποιείται για την εξαφάνιση της γενετικής δεξαμενής του είδους.

ΑΠΟ econews

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου