• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Το ενδεχόμενο να μεταφέρουν περίπου 26.000 αδέσποτα σε ένα απομονωμένο «καταφύγιο», έξω από την πόλη εξετάζουν οι αρχές της Μόσχας.

Το καταφύγιο βρίσκεται στην περιοχή Yaroslavl, περίπου 250 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

Οι φιλόζωοι, μεταξύ των οποίων γνωστοί ηθοποιοί και τραγουδιστές, αντιδρούν στην ιδέα και συγκεντρώνουν υπογραφές για να μη σταλούν τα τετράποδα στην «εξορία».

Τα αδέσποτα της Μόσχας είναι γνωστά για την εξυπνάδα τους, που τα βοηθά να επιβιώνουν στις δύσκολες συνθήκες. Πολλά από αυτά κοιμούνται στους σταθμούς του μετρό, ενώ άλλα σκαρφαλώνουν ακόμα και σε τρένα.
Ωστόσο, αν και τα περισσότερα σκυλάκια είναι ευγενικά και απίστευτα γοητευτικά, υπάρχουν και κάποια που επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά, τρομάζοντας τους περαστικούς.

Η αστυνομία της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας του Κιργιστάν, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι προτίθεται να σκοτώσει 10.000 αδέσποτα σκυλιά μέσα στο 2011. Το σχέδιο της Μόσχας, δεν ακούγεται τόσο φρικαλέο, ωστόσο οι φιλόζωοι επισημαίνουν ότι δεν είναι λιγότερο βάναυσο.




Σε δηλώσεις του ο Artyom Zverev, κτηνίατρος της ΜΚΟ για τα δικαιώματα των ζώων «BIM», προειδοποίησε ότι το «καταφύγιο» θα μετατραπεί σε θάλαμο ασθενειών με τόσα πολλά αδέσποτα.

«Για να μεταφέρουν τα σκυλιά έξω από την πόλη θα πρέπει να τα βάλουν σε καραντίνα για περίπου ένα μήνα και η Μόσχα δεν έχει εγκαταστάσεις ή προσωπικό για να πραγματοποιηθεί αυτό. Ένας άρρωστος σκύλος αρκεί για να κινδυνέψουν όλα τα υπόλοιπα», επισήμανε ο κ. Zverev.

«Αν ξεσπάσει επιδημία, τα ζώα θα πεθάνουν αργά και επώδυνα», προσέθεσε.


Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος της πόλης συναντήθηκε με δυο σκηνοθέτες και υποσχέθηκε να επανεξετάσει το σχέδιο απέλασης, ωστόσο, όπως δηλώνουν, οι ακτιβιστές «έχουν χορτάσει» από υποσχέσεις.


«Μας έχουν δώσει υποσχέσεις και στο παρελθόν οπότε έχουμε τις επιφυλάξεις μας και πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα είναι συνεπείς», δήλωσε η Natalya Yunitsyna, διευθύντρια της ΜΚΟ «The Hope Bringers».


ΑΠΟ NEWSBEAST

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

D.Angel είπε...

.....................
Καλημέρα Λιονταράκι μου
Καλό μήνα

Δημοσίευση σχολίου