• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Ο Δήμος Λευκάδας τους τελευταίους μήνες έχει κάνει σημαντικά βήματα για την προστασία των ζώων και την προαγωγή της φιλοζωίας. Σε συνεργασία με το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας LAWS, στις αρχές Αυγούστου, γέμισε την πόλη της Λευκάδας, αλλά και πολλά, τουριστικά κυρίως, χωριά, με αφίσες, οι οποίες τονίζουν την ανάγκη των ζώων για πόσιμο νερό ειδικά τους θερινούς μήνες και προτρέπουν τους κατοίκους να βάλουν δοχεία με φρέσκο νερό έξω από τις πόρτες τους.
Όπως τελικά αποδείχτηκε η εκστρατεία αυτή είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση και τα μπολάκια με το νερό πολλαπλασιάστηκαν. Εκεί όμως που η δημοτική αρχή έδωσε κυριολεκτικά «εξετάσεις» ευαισθησίας και φιλοζωίας και τις πέρασε με «άριστα» ήταν, όταν την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε το νησί τσίρκο με ζώα.
Στην αρχή του καλοκαιριού, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο καταδικάζει τις κακοποιήσεις ζώων και απαγορεύει τη λειτουργία τσίρκο με ζώα στο νησί. Η Αλίκη Μακρυγιώργου εκ μέρους του LAWS εξηγεί στο www.zoosos.gr ότι: «Μόλις μάθαμε πως πρόκειται να μας επισκεφτεί τσίρκο, ήρθαμε επειγόντως σε επαφή με τον υπεύθυνο του δήμου, αλλά και με τον ίδιο τον δήμαρχο και μπήκε αμέσως σε εφαρμογή, "επιχείρηση" απομάκρυνσής του.
Μόλις οι νταλίκες του τσίρκο “Aquatico” πέρασαν την γέφυρα της Λευκάδας και ζήτησαν να κατασκηνώσουν σε μέρος δικαιοδοσίας του δήμου, δεν τους χορηγήθηκε άδεια και με συνοδεία της Δημοτικής Αστυνομίας απομακρύνθηκαν από τον χώρο.
Στην συνέχεια αναγκάστηκαν να μισθώσουν οικόπεδο ιδιώτη και στις παραστάσεις δεν εμφανίστηκαν επί σκηνής ζώα παρά μόνον κλόουν και ακροβάτες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαμε στις παραστάσεις που έδωσαν στην Κέρκυρα συμμετείχαν και ζώα».
Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας, αλλά και στον Νίκο Πεντεσπίτη, υπεύθυνο για τα αδέσποτα ζώα, αλλά και στον δήμαρχο, Κώστα Αραβανή, όχι μόνον γιατί έδρασαν γρήγορα και αποφασιστικά, αλλά κυρίως γιατί εξέδωσαν  ψήφισμα κατά των τσίρκο με ζώα πολύ πριν αυτή η απόφαση γίνει νόμος του ελληνικού κράτους.
Η πρωτοβουλία τους δείχνει ότι τελικά κάτι αλλάζει σε αυτόν τον τομέα!
ZOOSOS.GR

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου