• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Κοίτα έναν μαλάκα που καμαρώνει !
Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου, η νέα ρύθμιση που σηματοδοτεί την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, η οποία άρχισε στις 20 Αυγούστου 2011 και λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2012.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ. (ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ) «Η νέα ρύθμιση, ως είθισται, δεν διαφέρει από την περυσινή παρά μόνο σε μερικά επουσιώδη σημεία.
Η ουσία παραμένει η ίδια, ότι η φτερωτή και τριχωτή πανίδα της χώρας εκποιείται κάθε χρόνο στους μακελάρηδες κυνηγούς, που όχι μόνο θερίζουν ζωές, αλλά και αυτοπροσδιορίζονται με ανείπωτη κομπορρημοσύνη “διαχειριστές της φύσης”. 
Η δε πολιτεία επικυρώνει αυτή τη θανατολατρικά ψυχαγωγική δραστηριότητα προκειμένου να εισπράξει ολίγα όβολα από τους πήλινους λάτρεις της φύσης, που με ανυπομονησία περιμένουν την αποφράδα ημέρα της έναρξης για να εκτονώσουν τα καταστροφικά ένστικτά τους.
Ζητούμε για πολλοστή φορά την άμεση και οριστική κατάργηση του κυνηγιού ως κέλευσμα των καιρών μας και ως δραστηριότητα μη συμβατή και ηθική με τον 21ο αιώνα. Η φύση δεν χρειάζεται μελέτες και δολοφονίας επιστημοσύνη. Δεν υπάρχει αειφορία στο κυνήγι, παρά μόνο στο μυαλό των τυφεκιοφόρων, που πυροβολούν με παρωπίδες και μας γυρίζουν στην εποχή του Νεάντερνταλ.
Εμείς δεν έχουμε από το να ευχηθούμε στους μεν κυνηγούς αστοχία στις βολές τους, στον δε αρμόδιο υπουργό αφύπνιση και ενσυναίσθηση για τη ζωή των αδικοχαμένων θυμάτων. Η ζωή δεν αποτιμάται εις χρήμα και το γεγονός παραμένει ότι τα λεφτά που εισπράττει ο κρατικός κορβανάς είναι από το αίμα αθώων ζώων» καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει εκ μέρους της ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ., Ρόζα Μηνακούλη.
Πηγή φωτό: ipiros.gr
zoosos.gr

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου