• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Την ενίσχυση της περίφραξης κατά μήκος της Εγνατίας οδού, ώστε να αποτρέπεται η είσοδος αρκούδων στον αυτοκινητόδρομο, ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς στους νομάρχες Ιωαννίνων, Κοζάνης και Γρεβενών, καθώς και στους εκπροσώπους των οργανώσεων Αρκτούρος και Καλλιστώ, που τον επισκέφθηκαν και συζήτησαν το φαινόμενο του μαζικού θανάτου αρκούδων στην Εγνατία.

Όπως είπε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, σε ορισμένα σημεία, θα ενισχυθεί η περίφραξη με ηλεκτροφόρα καλώδια, πολύ χαμηλής ισχύος, προκειμένου να εμποδίζονται τα ζώα να σπάζουν το φράχτη και να μπαίνουν στην Εγνατία. Διευκρίνισε δε, ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα χρηματοδοτήσει το κόστος των μέτρων που θα ληφθούν για την προστασία των αρκούδων και των οδηγών.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια με την τοποθέτηση ειδικής σήμανσης για τους οδηγούς, αλλά και για τους πολίτες της δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με τον τρόπο, με τον οποίο συμπεριφέρονται οι αρκούδες, ώστε να υπάρξει προστασία.

Επίσης, σε πλατεία της Καστοριάς, όπου προσφάτως εμφανίστηκε κάποια αρκούδα, θα τοποθετηθεί ειδικός ενισχυμένος φράχτης.

Επιτέλους......για να δούμε!

4 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

Την διάβασα και γω την είδηση και χάρηκα, που επιτέλους θα προσπαθήσουν να πάρουν κάποιο μέτρο για να προστατέψουν τις κακόμοιρες τις αρκούδες,είναι μία αρχή!

Καλησπέρα Λιονταρίνα :)

Ανώνυμος είπε...

Για αρχή θα ενισχυθούν 15 χιλμ στην περιοχή Παναγιά Γρεβενά. Να μην ξεχνάνε όμως ότι η περιοχή της αρκουδας ξεκινάει απ την περιοχή τΟΥ Νομού Ιωαννίνων και το Περιστερι πριν το Μέτσοβο και φτάνει μεχρι και την Κοζάνη. Το δε κόστος αν το έκαναν με βάση τις διεθνεις προδιαγραφες θα ήταν στα 15-20 εκ. ευρώ. Πάνω απο 100 εκ ευρώ κόστισαν οι σήραγγες και οι κοιλαδογέφυρες και πολύ ορθως έγιναν. Όμως είμασταν ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι. Έκαναν σήραγγες και γέφυρες αλλά εκαναν φρακτη που τον περνάει και...γάτα όχι αρκουδα που έχει και φοβερη μυικη δύναμη....τα μέτρα είναι επικοινωνιακα και δυστυχώς δε θα αργήσει και το επόμενο τροχαίο με θυμα αρκούδα ή ακόμα ακόμα ανυποψίαστο οδηγό. Θα πρεπει στην περιοχη να υπάρχει η καταλληλη σήμανση που να προειδοποιεί τους οδηγούς ότι διερχονται βιοτοπο αρκουδας, να υπάρχει ανωτατο όριο ταχυτητας το οποίο να είναι χαμηλότερο των προδιαγραφών του δρόμου για ευνόητους λόγους και ρανταρ που να τσεκάρουν τις ανώτατες ταχύτητες.

korinoskilo είπε...

σωπα!!
ελγινε τετοιο πραγμα?
μη μινει μονο στο μπλαμπλα παλι!!!

φιλια

ΛΕΩΝ είπε...

Λύκαινα....μάλλον κάτι θα ξεκινήσει.....θα ολοκληρωθεί όμως και με σωστές προδιαγραφές?

Ανώνυμε, με το σχόλιό σου δείχνεις γνώστης του θέματος!Θέλω να ελπίζω πως κάποια διαφορά τουλάχιστον θα υπάρχει αν τελειώσουν αυτά τα έργα!
Συμφωνώ πάντως μαζί σου!

Άμα μπει το χρήμα στις τσέπες τους σίγουρα κάτι θα κάνουν. ΤΙ... όμως είναι το θέμα!

Δημοσίευση σχολίου