• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Χήρεψε ο «θρόνος» των γοριλών!


Πέθανε, σε ηλικία 35 ετών ο Τίτο, ο διασημότερος γορίλας με ασημένια ράχη, που απέκτησε τον τίτλο του «βασιλιά των γοριλλών», εξαιτίας του ομώνυμου ντοκιμαντέρ το 2008. Ο Τίτο πέθανε από φυσικά αίτια, γεράματα, στο «βασίλειό» του, το εθνικό πάρκο των Ηφαιστείων της Ρουάντα. Παρά το αξίωμά του, η ζωή του Τίτο δεν ήταν εύκολη. Γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου του 1974. Εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του όταν ήταν ακόμη μωρό, μετά από την επίθεση ενός κυρίαρχου αρσενικού. Είδε τα μέλη της οικογένειάς του να σκοτώνονται από λαθροθήρες. Όταν έφτασε στην εφηβεία, προσχώρησε σε μία ομάδα νεαρών αρσενικών, στην οποία προστέθηκαν αργότερα πέντε θηλυκές. Όταν ο Μπέετσμε, ο αρχηγός της αγέλης γέρασε, παραχώρησε στον Τίτο την ηγεσία. Η διαδοχή έγινε ομαλά, καθώς οι δύο πίθηκοι μοιράζονταν έναν ιδιαίτερο δεσμό και συνέχισαν να συνεργάζονται, μέχρι τον θάνατο του Μπεέτσμε το 2001.

Σε όλη τη ζωή του βρισκόταν υπό παρακολούθηση από ομάδες επιστημόνων και είχε γίνει αντικείμενο πολυάριθμων μελετών. O Τίτο ήταν ένας από τους μεγαλύτερους και δυνατότερους γορίλες του πάρκου.

Για μια μεγάλη απώλεια για τη Ρουάντα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τουρισμού και Εθνικών Πάρκων της χώρας. όπως δήλωσε, τα μέλη της αγέλης του Τίτο περιποιούνται το σώμα του και θρηνούν την απώλειά του. Πρόκειται για "ανθρώπινη" συμπεριφορά που επιδεικνύουν ορισμένα πρωτεύοντα θηλαστικά, ανάμεσά τους και οι γορίλλες.

Ο Τίτο θα ταφεί στο κοιμητήριο των μεγάλων πιθήκων που υπάρχει στο πάρκο. Στον ίδιο χώρο είναι θαμμένη και η Ντάιαν Φόσι, η Αμερικανίδα ζωολόγος που αφιέρωσε τη ζωή της στην προστασία των πιθήκων και δολοφονήθηκε γι΄αυτό από λαθροθήρες το 1985. H ιστορία της Φόσι γυρίστηκε σε ταινία το 1988, χαρίζοντας στη Σιγκούρνι Γουίβερ μια υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού.

Συνολικά 380 με 400 γορίλλες ζουν στα βουνά που μοιράζονται η Ρουάντα, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και την Ουγκάντα. 265 από αυτούς έχουν βρει καταφύγιο στα εθνικά πάρκα της Ρουάντα. Η ζωή τους βρίσκεται σε συνεχή κίνδυνο.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου