• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Άνθρωπος ή ανθρωπόμορφο τέρας;

Την κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας έχει προκαλέσει περιστατικό κακοποίησης αδέσποτου σκύλου στην Αλεξανδρούπολη. Ένας 71χρονος στο χωριό Νίψα βασάνισε το ζώο επειδή, όπως υποστηρίζει, του έφαγε κότες. Ο δράστης πυροβόλησε το άτυχο ζώο με κυνηγετικό όπλο, δύο φορές, στη συνέχεια το χτύπησε στο κεφάλι με σφυρί ακόμη δύο, το φόρτωσε, τραυματισμένο, στο αυτοκίνητό του και το μετέφερε σε άγνωστη κατεύθυνση.

Ο άνδρας συνελλήφθη από την αστυνομία, ύστερα από καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα. "Συγχαίρουμε τον ευαισθητοποιημένο πολίτη που κατήγγειλε την αποτρόπαια πράξη και συγχρόνως απευθύνουμε έκκληση προς όλους να συνεχίσουν να καταγγέλλουν περιστατικά και συμπεριφορές που μπορεί να αποβούν μοιραία για τη ζωή ενός ζώου, για την παρουσία του οποίου στους δρόμους ευθυνόμαστε μόνο εμείς, οι άνθρωποι", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το φιλοζωικό σωματείο της Αλεξανδρούπολης "Η Κιβωτός".


3 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

Συνελλήφθη.
Και που τον έπιασαν;Του κλ...ν τ' @@.Συγγνώμη για την χυδαία έκφραση αλλά μόνο αυτή αντιπροσωπεύει την Ελληνική πραγματικότητα.
Αύριο, αν όχι σήμερα θα είναι ελεύθερος, θα πληρώσει και θα βγει ανενόχλητος και θα κάνει πάλι τα ίδια.Αν δεν γίνουν αυστηροί οι νόμοι γι αυτά τα κτήνη, δεν θα αλλάξει κάτι.

Καλημέρα Λιονταρίνα.

OXΙά είπε...

Βασανιστής της χούντας ήταν ο κωλόγερος; Και μένα δυο σκυλιά έφαγαν τις κότες μου. Έτσι είναι η φύση γι'αυτό ως άνθρωπος έβαλα καλύτερη περίφραξη κι όλα συμβιώνουν μία χαρά.
Κωλόγερε, εσένα θα σε βρω στην Κόλαση γιατί δε θα σε προλάβω ζωντανό. Το θάνατο αβίωτο θα σου κάνω, μαλάκα.

ΛΕΩΝ είπε...

Λύκαινα, έτσι ακριβώς όπως τα λες. Αλλά συμφωνώ με τον αρθρογράφο πως πρέπει να καταγγέλλουμε τέτοια περιστατικά, γιατί να ξέρεις, ότι δεν είναι μόνο τέρατα αυτοί που προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις, αλλά και θρασύδειλοι! Αφού λοιπόν δεν υπάρχουν ή δεν εφαρμόζονται αυστηροί νόμοι και πρόστιμα, ας ξέρουν όλοι αυτοί ότι θα γίνουν έστω και για λίγο ρεζίλι!
Καλημέρα


ΟΧΙΑ
Κάπως έτσι πήρα την σκυλίτσα που έχω 10 χρόνια τώρα! Ο @@@@@@@ γείτονας που έτυχε να γεννηθεί στο κωλόσπιτό του, επειδή ισχυρίστηκε πως του έφαγε κάτι κοτόπουλα( ενώ θέλει να τα τρώει ΜΟΝΟ αυτός), την πέταξε στην εθνική οδό! Φυσικά μόλις το έμαθα έτρεξα με τον άνδρα μου και την ψάχναμε για αρκετή ώρα,ώσπου τη βρήκαμε τρομαγμένη κοντά σε μια μεγάλη αγέλη πολλών αδεσπότων, που δεν την είχαν βέβαια πειράξει, αλλά απλώς τρομάξει καθώς νεοφερμένη! Σημειωτέον, πως έχουμε κι εμείς κότες και ποτέ τόσα χρόνια δεν έχει κάνει την παραμικρή επιθετική κίνηση απέναντί τους!
Καλημέρες

Δημοσίευση σχολίου