• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Αντιρρήσεις για τη βαφή των Άνδεων !


Ανόητη χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος του Περού, Αντόνιο Μπρακ, την πρόταση ενός επιστήμονα να βάψει λευκά τα καφέ μέρη της κορδιλιέρας των Άνδεων, προκειμένου να αντανακλούν περισσότερο το φως του ήλιου και να επιβραδυνθεί έτσι το λιώσιμο των παγετώνων.
Ο Εντουάρντο Γκολντ, θα εξασφάλιζε χρηματοδότηση 200.000 δολαρίων από την Παγκόσμια Τράπεζα, στο πλαίσιο μιας σειράς σχεδίων που ετοιμάζει για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών.
"Το βάψιμο των Άνδεων θα στοίχιζε περίπου 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια και θα έπρεπε να ανανεώνουμε την μπογιά κάθε δύο χρόνια", εκτίμησε ο Μπρακ που είναι βιολόγος και οικολόγος.
Ο υπουργός εξέφρασε επίσης φόβους για τις πιθανές επιπτώσεις που θα είχε το βάψιμο στο περιβάλλον, όπως η ρύπανση των υδάτων από τα τοξικά που περιέχονται στις μπογιές.
Σύμφωνα πάντως με τον Γκολντ, που είναι πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Παγετώνες του Περού, η μπογιά θα είναι οικολογική, με βάση τον ασβέστη και χωρίς χημικά πρόσθετα. Το βάψιμο των Άνδεων, μιας κορδιλιέρας μήκους 3000 χιλιομέτρων, θα δημιουργούσε 15.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα σε μια πενταετία.
Η ιδέα της λευκής μπογιάς για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών δεν είναι κάτι το καινούριο. Την είχε μάλιστα προτείνει και ο βραβευμένος με Νόμπελ Φυσικής υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Στίβεν Τσου.

Η βλακεία...καλά κρατεί!

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου