• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Απτόητοι από τις διεθνείς αντιδράσεις, ψαράδες του χωριού Ταΐτζι στη νοτιοδυτική Ιαπωνία ξεκίνησαν την Τετάρτη το ετήσιο κυνήγι δελφινιών, το οποίο ήταν το θέμα του βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντέρ Ο Όρμος του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Λούι Ψυχογιού.

Στα τέλη κάθε καλοκαιριού, οι ψαράδες του Ταΐτζι περικυκλώνουν γύρω στα 2.000 δελφίνια και τα οδηγούν σε έναν κλειστό όρμο. Επιλέγουν μερικά από τα θηλαστικά για ενυδρεία και θαλάσσια πάρκα σε όλο τον κόσμο και στη συνέχεια σφαγιάζουν όλα τα υπόλοιπα, βάφοντας τα νερά κατακόκκινα.

Την πρώτη μέρα του φετινού κυνηγιού οι ψαράδες δεν κατάφεραν να πιάσουν δελφίνια, σκοπεύουν όμως να συνεχίσουν την προσπάθεια παρά τις διεθνείς επικρίσεις, δήλωσε στο AFP αξιωματούχος της περιοχής που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Ο Όρμος (The Cove), που γυρίστηκε μυστικά στο Ταΐτζι, προκάλεσε τις αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού αλλά και των Ιαπώνων εθνικιστών, οι οποίοι πραγματοποίησαν θορυβώδεις διαδηλώσεις και προσπάθησαν να εμποδίσουν την προβολή του. Η ταινία προβλήθηκε τελικά τον Ιούλιο σε έναν φρουρούμενο κινηματογράφο του Τόκιο.

Φέτος έχουν συγκεντρωθεί στο Ταΐτζι πολλοί ξένοι με κάμερες που θα προσπαθήσουν να φωτογραφίσουν και να βιντεοσκοπήσουν το βάρβαρο κυνήγι.

Οι ψαράδες δηλώνουν ανυποχώρητοι παρά τις προειδοποιήσεις ότι το κρέας των θαλάσσιων θηλαστικών είναι επιβαρυμένο με τοξίνες λόγω της ρύπανσης.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Tyler Durden είπε...

για για άχρηστη τροφή πολυτελείας τέτοια σφαγή!!!

D.Angel είπε...

Για πόσο ακόμα;;;
Αίσχος

Δημοσίευση σχολίου