• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ο γνωστός δημοσιογράφος στην Αυστραλία Derryn Hinch δηλώνει πως τα pet shops θα πρεπε να σταματήσουν να πωλούν ζώα ώστε να σταματήσει το βάρβαρο και βίαιο εμπόριο κουταβιών από φάρμες μαζικής αναπαραγωγής (puppy farms).

Ο Hinch θα μιλήσει σε μια ημερίδα ενάντια στις φάρμες αναπαραγωγής στη Μελβούρνη, την Κυριακή και τάσσεται υπέρ του αγώνα για να κλείσει η βιομηχανία αυτή, αφού ανακάλυψε ότι το σκυλάκι του μάλλον προέρχεται από μια τέτοια φάρμα παρότι αγοράστηκε από ένα κατά τ άλλα νόμιμο πετ σοπ.

Οι φιλόζωοι ζητούν εδώ και καιρό την απαγόρευση των puppy mills, όπου τα ζώα χρησιμοποιούνται σαν μηχανές αναπαραγωγής για το κέρδος. Τα ζώα αυτά ζουν συνήθως σε βρώμικα κλουβιά, μαζί με τις ακαθαρσίες τους και δεν έχουν κτηνιατρική φροντίδα.

Δεν έχουν επαφή με τους ανθρώπους και έτσι αναπτύσσουν σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα. Οι κανόνες εκτροφής ποικίλλουν στην Αυστραλία και οι εκτροφείς δεν ελέγχονται. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να διωχθεί κάποιος ποινικά.

Ο Hinch όμως λέει ότι ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγούν απ τις φάρμες αυτές θα ναι να σταματήσουν τα pet shops να πουλάνε ζώα.

''Πρέπει να κλείσει η επιχείρηση. Και είναι πολύ επικερδής επιχείρηση'', δήλωσε. ΄΄Σε μερικές χώρες δεν επιτρέπεται η πώληση ζώων σε πετ σοπ και πιστεύω ότι αυτό θα ΄γινει και στην Αυστραλία. Οσο κ αν ακούγεται τρελλό σε κάποιος, τα πετ σοπ δεν θα πουλάνε ζώα. Θα πουλάνε κολλάρα, λουριά και τροφές αλλά όχι μικρά κουταβάκια σε βιτρίνες''.

Υπάρχουν όμως και χειρότερα.

Εκπρόσωπος της Banksia Park που είναι μια φαρμα αναπραγωγής κουταβιών λέει ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη στις φάρμες αυτές. Η Banksia par;agei 2.000 κουτάβια το χρόνο και είναι από τις μεγαλύτερες.

''Εχουμε φοβερές υποδομές και τα ζώα ζουν καλύτερα και από τους ανθρώπους σ εμάς''λέει.

Η Banksia ανήκει σε μια οικογένεια που εκτρέφει ζώα εδώ και 50 χρόνια και τα περισσότερα ζώα τα πουλά απευθείας σε pet shops.

Δεν θεωρούν ότι είναι δίκαιο να απαγορευτούν οι πωλήσεις ζώων από πετ σοπ.

''Τα πετ σοπ πουλάνε λιγότερα κουτάβια απ όσα πωλούνται στο Διαδίκτυο. Εκεί γίνονται παράνομες πωλήσεις''.

Ωστόσο ο Hinch επιμένει. Πουθενά τα ζώα δεν έχουν την κατάλληλη αγάπη όταν ο σκοπός αναπαραγωγής τους είναι μόνο το κέρδος.

ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ.GR

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Να σταματησουν, ναι, συμφωνω

ΑΝΝΑ είπε...

Είναι λίγο θλιβερό να τα βλέπεις μέσα στα κλουβιά! εγώ είμαι υπέρ να αποκτάμε κατοικίδιο από τις φιλοζωικές, που έχουν πολλά κουτάβια αλλά και μεγαλύτερα τα οποία έχουνε πολλή ανάγκη από αγάπη και ένα σπίτι.

Δημοσίευση σχολίου